Húsz éve jelent meg a Trónok harca, George R.R. Martin illusztrált kiadással ünnepel

.konyvesblog. | 2016. augusztus 06. |

1996. augusztus 6-án a HarperCollins megjelentetett egy könyvet, melyből, azt remélték, 5 ezer keménykötetes példányt tudnak majd értékesíteni. A kötet a kezdet kezdetén szerény eladási eredményeket produkált, a bestseller-listákra esélye sem volt felkerülni. Húsz év telt el azóta, és George R.R. Martin A tűz és jég dala fantasy-sorozatából világszerte több mint 70 millió példány kelt el.

A HarperCollinsnál Jane Johnson olvasta először a kéziratot, és ő azt mondja, hogy elsősorban a szájhagyománynak és a rajongók ajánlásainak köszönhető, hogy híre ment a könyvnek. Ami azután jött, az a kiadó legmerészebb álmát is felülmúlta, hiszen a sorozat köteteinek bérelt helye lett az eladási listák élén.

A kiadó eredetileg trilógiában gondolkodott, amely a Starkokra, a Lannisterekre, Daenerysre és a Másokra koncentrált volna. A sorozat immáron ötrészes, és a rajongók évek óta várnak arra, hogy Martin befejezze a hatodikat.

Maga a szerző is azt írja a blogján, hogy a kezdet kezdetén azt hitte: az egész sztorit el tudja mesélni három könyvben. Akkor úgy gondolta, hogy "a megírásuk három évet venne igénybe, minden évben egy könyvet írnék". Johnson most mindenesetre A Gyűrűk Urához hasonlította a sorozatot annyiban, hogy mindkét esetben a meséléssel együtt növekedett, burjánzott, és lett egyre szerteágazóbb sztori. Johnson szerint a regényciklusban Martin eddig több mint 1,8 millió szót vetett papírra, és vannak olyan számítások, melyek szerint 3717 szereplőt tett el láb alól - eddig.

Az évfordulóra időzítve megjelenik az első kötet illusztrált kiadása, melyben 73 fekete-fehér, és nyolc színes kép lesz látható.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

...
Zöld

A szerzetes, aki megalkotta a középkori Google Earth-öt

Fra Mauro, a velencei laikus testvér az addigi történelem legrészletesebb térképét készítette el az 1450-es években. Csettintenének rá a Google Earth tervezői is.

...
Zöld

Vajon tudod a választ 3 egyszerű kérdésre a pedofíliáról és a gyerekek elleni erőszakról?

A cikkben könyveket is találsz a Hintalovon ajánlásával!